Bank Norwegian og inkasso

1

Bank Norwegian er Norges største tilbyder av usikrede forbrukslån og banken har hatt en formidabel vekst de seneste årene. For de som klarer å betjene lånet sitt hos banken, er det få eller ingen problemer, men dessverre har Bank Norwegian opparbeidet seg et rykte for å være vanskelig å forholde seg til, når man opplever betalingsproblemer.

Når et forbrukslån blir misligholdt, blir det mer eller mindre automatisk oversendt til et inkassobyrå for videre behandling. Dette betyr også at låneavtalen blir sagt opp av banken, og hele lånet forfaller derfor til betaling med det samme. Her er ikke Bank Norwegian noe annerledes enn de fleste andre banker som tilbyr forbrukslån i Norge, dette er helt vanlig prosedyre. Programleder for “Luksusfellen” på TV3, Hallgeir Kvadsheim, hevder imidlertid at Bank Norwegian er blant de mest vanskelige bankene å forholde seg til, når det gjelder å inngå en gjeldsavtale, for personer som har fått store økonomiske problemer.

Bank Norwegian gjør ikke noe ulovlig

Det at Bank Norwegian er strenge og ofte lite villige til å inngå nedbetalings- og gjeldsavtaler, er på ingen måte ulovlig. Skyldner har signert en låneavtale, og banken har sitt på det tørre, rent juridisk. Man kan imidlertid stille spørsmål ved om bankens fremgangsmåte er etisk riktig. Bank Norwegian er kjent som en bank som gjerne tilbyr store forbrukslån og som i mange tilfeller også gir lån der andre banker har sagt nei. Banken er med andre ord svært velvillige når det gjelder å låne ut penger, men de viser ikke samme fleksibilitet når personer som ikke skulle ha fått lån i utgangspunktet, plutselig for vanskeligheter med å betjene gjelden.

Hva gjør jeg når jeg ikke kan betale lånet fra Bank Norwegian?

Det viktigste rådet når du får problemer med å betale avdrag på forbrukslånet, uansett om lånet er i Bank Norwegian, eller en hvilken som helst annen bank, er å kontakte banken før lånet blir sagt opp og sendt til inkasso. Gjør du det, vil du ha en mye større sjanse for å komme frem til en løsning, for eksempel ved å få noen måneder avdragsfritt eller øke løpetiden på lånet, slik at størrelsen på det månedlige avdraget reduseres.

Er lånet først blitt sagt opp av Bank Norwegian og sendt til inkasso, er du formelt sett ikke lengre kunde hos Bank Norwegian, og de kan (eller vil) ikke lengre hjelpe deg. Du må da kontakte inkassobyrået, i dette tilfellet Kredinor, og forsøke å få til en løsning. Du vil i de fleste tilfeller klare å få til en avdragsordning, men du må betale en del ekstra gebyrer til Kredinor.

1 KOMMENTAR

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR