Få gratis gjeldsrådgivning

0

Har du fått økonomiske problemer kan det være godt å vite at alle kommuner i Norge er pliktige til å yte gratis gjeldsrådgivning til sine innbyggere. Dette er et tilbud til alle som har problemer med å betale regningene sine til tiden eller har pådradd seg så mye gjeld at det er blitt vanskelig eller umulig å betjene den.

Ring 800GJELD – NAVs gjeldstelefon

Det aller første du bør gjøre hvis du overveier å søke rådgivning og hjelp med din privatøkonomi, er å ringe NAV sin gjeldstelefon på 800GJELD (800 45 353). Gjeldstelefonen er et gratis lavterskel-tilbud fra NAV der du kan få enklere hjelp og råd om din økonomi, og veiledning til hvordan du søker ytterligere hjelp. Du kan være helt anonym når du ringer 800GJELD, så du trenger ikke å oppgi hverken navn eller hvor du ringer fra.

Gjeldsrådgivning hos NAV

Enkelte kommuner har egne gjeldsrådgivere ansatt, men i de fleste kommuner er denne funksjonen satt bort til det lokale NAV-kontoret. Her kan du få satt opp et møte med en rådgiver, som kan hjelpe deg å få oversikt over økonomien din og gi deg gode råd til hva du bør gjøre for å komme deg ut av uføret. Gjeldsrådgiveren kan også hjelpe deg med å sette opp forslag til avtale med dine kreditorer og bistå i forhandlingene med disse, med målsetningen om å få til en gjeldsavtale.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR