Forbrukslån når du har betalingsanmerkninger

0

De fleste tilbydere av forbrukslån på det norske markedet krever at låntager ikke har noen betalingsanmerkninger, men det finnes unntak. Det er heldigvis flere grep du kan gjøre, som kan forbedre dine sjanser til å få lån, på tross av at du har en eller flere betalingsanmerkninger.

Renten på forbrukslånet varierer med risikoen

Før du i det hele tatt vurderer å ta opp et forbrukslån, er det viktig å huske på at renten på slike lån varierer ut fra hvilken risiko banken beregner at de tar ved å låne ut pengene. Det betyr ganske enkelt at er du registrert med en eller flere betalingsanmerkninger, så vil banken anta at det er en overveiende sannsynlighet for at du kommer til å misligholde lånet. Hvis banken i det hele tatt vil tilby deg et lån når du har betalingsanmerkninger, må du være forberedt på at du vil få de absolutt dårligste betingelser banken tilbyr på slike lån, med andre ord en svært høy rente.

Få en medlåntaker

Det beste du kan gjøre hvis du har betalingsanmerkninger og vil ta opp et forbrukslån, er å få en medlåntaker uten betalingsanmerkninger, med på lånet (aller best er det hvis denne personen står som hovedlåntaker og du som medlåntaker, siden du er den som har betalingsanmerkninger). En medlåntaker vil spre risikoen for banken på to personer, og dermed er det mye større sjanse for at banken er villige til å innvilge deg et lån, på tross av din betalingshistorikk.

Bli kvitt betalingsanmerkningene

Det er kanskje enklere sagt enn gjort, men hvis det overhodet er mulig, bør du forsøke å kvitte deg med betalingsanmerkningene før du tar opp mer lån, både fordi din privatøkonomi bedre kan håndtere et nytt lån da, men også fordi renten på lånet vil bli betydelig bedre.

En betalingsanmerkning slettes når du har gjort opp for deg, hvilket vil si at du har betalt hele beløpet på saken, inkludert renter og gebyrer. Etter at inkassobyrået har mottatt fullt oppgjør i saken, vil de rapportere dette til kredittbyrået som vil slette betalingsanmerkningen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR