Ikke la deg lure til å ta opp dyre forbrukslån

1

En av de enkleste måtene å sette sin privatøkonomi over styr og få store betalingsproblemer, er ved å ta opp dyre forbrukslån. Markedet flommer over av tilbydere av slike lån, med en effektiv rente på alt fra 15% til langt over 50%. Konkurransen blant lånetilbyderne er høy og markedsføringen til tider svært aggressiv, så det er viktig å ikke la seg lure til å ta opp et lån man egentlig ikke trenger.

e24.no har idag en sak om Kreditt365 og hvordan de har sendt ut spam-eposter med det som kan virke som ferdig godkjente lånesøknader. Alt du trenger å gjøre er å klikke på lenken i eposten, og du har pengene på konto innen en time. At pengene faktisk skal betales tilbake, og dette med en svært høy rente, blir selvsagt ikke nevnt med ett ord.

Husk at du har angrefrist på forbrukslån

Har du falt for fristen og tatt opp et lån du egentlig ikke trenger, så husk at du har 14 dagers angrefrist på lånet. Har du signert låneavtalen men ennå ikke fått utbetalt pengene, så fort deg å ta kontakt med banken, slik at de får stoppet utbetalingen. Har du allerede pengene på konto, må du kontakte banken og informere dem om at du ønsker å benytte deg av angreretten. Fra tidspunktet du informerer banken om dette, har du 30 dager på deg til å returnere pengene til banken. Banken kan kreve deg for renter for de dagene du hadde pengene disponibelt på din konto, men de kan ikke kreve deg for etableringsgebyr på lånet, eller noen andre kostnader.

 

1 KOMMENTAR

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR