Red fra Santander med skyhøy rente

0

At kredittkort har høy rente, er noe de fleste har fått med seg. Det er imidlertid stor forskjell på de faktiske rentebetingelsene på ulike kort, som ved første øyekast kan synes å ha mer eller mindre lik rente. Forbrukerrådet går nå ut og advarer mot kredittkortet RED fra Santander Consumer Bank, da dette utmerker seg negativt, ved i noen tilfeller å ha en skyhøy effektiv rente.

Santander krever renter på hele lånebeløpet, også etter delvis betaling

Normalt fungerer et kredittkort slik at man bare betaler renter på det utestående beløpet, noe som selvsagt er helt naturlig. Har du handlet ny TV for 10.000kr. med kredittkortet, og betaler halvparten før forfall, skal du selvsagt bare betale renter på de resterende 5.000kr. Kredittkortet Santander Red fungerer imidlertid ikke slik. Her betaler du renter på hele kjøpssummen, i dette eksemplet altså 10.000kr., også etter du har betalt ned størsteparten av summen. Du kan dermed sitte i den pussige situasjon at du har 500kr. utestående på kortet, men må betale renter av 10.000kr. Dette er selvsagt både svært kostbart, og gir en astronomisk høy effektiv rente.

Les betingelsene nøye

Det er alltid viktig å lese betingelsene svært nøye, før man takker ja til et kredittkort. I dette tilfellet har Santander dog gjort hva de kan for å maskere den tvilsomme praksisen. I betingelsene for kredittkortet Red heter det:

Velger du å ikke betale hele saldoen ved forfall, påløper det renter fra kjøpsdato for hele beløpet frem til innbetalingsdato.

For bankfolk og økonomier, gir dette kanskje umiddelbar mening, men det må antas at meningmann nok ikke vil stusse nevneverdig over dette, ved gjennomlesing av betingelsene.

Santander bryter ikke loven på noen måte, da de faktisk opplyser om praksisen i betingelsene, men det gjør ikke dette mindre tvilsomt. Forbrukerrådet er unormal klar i sin tale. De omtaler praksisen som uetisk og anbefaler alle som har et Red-kredittkort å kvitte seg med dette med en gang.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR