Refinansiering med pant i bolig når du har betalingsanmerkninger

0

Hvis du står registrert med en eller flere betalingsanmerkninger kan du oppleve at banken din ikke vil være villige til å yte deg lån til å refinansiere dyr forbruksgjeld, på tross av at du har mulighet for å stille sikkerhet i egen bolig.

Det er på mange måter paradoksalt at banken ikke vil låne deg penger til refinansiering, når dette både vil gjør din økonomi mer romslig og oversiktlig, enn med dagens situasjon der du i tillegg til boliglånet også betaler månedlige avdrag på forbruksgjelden din. Desverre er det slik at mange banker mer eller mindre automatisk avslår en lånesøknad fra folk som har betalingsanmerkninger, også selv om personen allerede har et eksisterende lån i banken, som ikke er misligholdt.

Banker som spesialisere seg på lån til personer med betalingsanmerkninger

Det er noen banker som har spesialisert seg på å låne ut penger til personer med betalingsanmerkninger, men som har mulighet for å stille med sikkerhet i egen bolig. Bank2 er kanskje den største og mest kjente, men også mindre banker som Zen Bank tilbyr tilsvarende lån. Disse bankene vil i mange tilfeller kunne sy sammen et lån basert på din økonomiske situasjon, der du både får refinansiert dine dyre forbrukslån og samtidig betalt de sakene som gjør at du står registrert med betalingsanmerkning. Du vil selvsagt måtte betale en betydelig høyere rente på et slikt lån, i forhold til et tradisjonelt boliglån, men det vil i de fleste tilfeller fremdeles være mye rimeligere enn å betale ned på ett eller flere forbrukslån.

Mange benytter et refinansieringslån fra en bank som tillater at man har betalingsanmerkninger, som første steg for å få orden på økonomien. Etterhvert som du har blitt kvitt dyre lån og brysomme betalingsanmerkninger, vil du kanskje komme i en situasjon der en vanlig bank igjen vil være interessert i å yte deg lån med pant i boligen din, og da kan du refinansiere lånet ditt på nytt, for å komme ned på en mye lavere rente.

Bli kvitt betalingsanmerkningene hvis du kan

Før du går videre med en refinansiering bør du se på muligheten for å bli kvitt betalingsanmerkningene først, da dette vil spare deg for mye penger i form av en lavere rente på refinansieringslånet. En betalingsanmerkning slettes med en gang du har gjort opp hele kravet anmerkningen gjelder, det vil si når du har betalt hovedstolen i tillegg til gebyrer og salærer. Hvis betalingsanmerkningene dine gjelder krav som ikke er så alt for store, har du kanskje mulighet for å låne penger av venner eller familie, eller kanskje av arbeidsgiveren din, slik at du blir kvitt sakene før du går i banken og undersøker muligheten for refinansiering.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR