Slik sjekker du om du har betalingsanmerkninger

0

Er du usikker på om du har pådradd deg en eller flere betalingsanmerkninger, kan det være lurt å sjekke dette før du eventuelt søker om lån eller andre former for kreditter. Heldigvis er det både enkelt, raskt og helt gratis å sjekke seg selv og helt gratis er det også.

Sjekke med BankID

Har du BankID kan du benytte Experian sin løsning. Du logger inn med ditt personnummer og bekrefter din identitet med BankID, og får heretter direkte tilgang til alle registrerte opplysninger om deg selv.

Sjekke med telefonnummer

Har du ikke BankID kan du benytte Soliditet sin innsynsløsning. Denne krever at du har tilgang til et mobilnummer registrert i ditt eget navn, da Soliditet benytter dette nummeret som identifikasjonskontroll, ved å sende en engangskode på SMS, som du taster inn under innloggingen.

Bare kredittsjekk er gratis

Felles for både Experian og Soliditet sine løsninger er at du bare får tilgang til den objektive kredittinformasjonen registrert om deg. Dette vil si eventuelle betalingsanmerkninger og i visse tilfeller utleggspant som er gjort i eiendeler, som for eksempel hvis du har et billån med pant i bilen. Hos Soliditet kan du også bestille en generell kredittrating av deg selv, tilsvarende den bankene benytter når de avgjør om de vil gi deg lån, men dette koster et mindre beløp, som du betaler via telefonregningen din.

Se også: Ta grep før en betalingsanmerkning blir registrert

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR